مجیدرضا نوروزی ، مدیرمسئول و خبرنگار بحرالعلوم نیوز ،  09 دی1401

رئیس جمهور دستورات لازم را برای بررسی طرح پیشنهادی تشکیل وزارت خانواده و جوانی جمعیت صادر کرد.

به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور؛ به دنبال ارائه طرح تشکیل وزارت خانواده و جوانی جمعیت توسط دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر، رئیس جمهور دستور داد تا وزیر کشور، وزیر تعاون، کار و تامین اجتماعی و وزیر ورزش و جوانان همچنین معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی و معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده این پیشنهاد را بررسی و نتیجه را اعلام نمایند.

۱۶ آبان ماه دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر در نامه‌ای به رئیس جمهور منتخب مردم با توجه به آسیب پذیری نهاد خانواده و جوانان و نوجوانان در اغتشاشات اخیر، خواستار تشکیل وزارت «خانواده و جوانی جمعیت» شد.

در نامه دکتر سیدمحمدصالح هاشمی گلپایگانی تشکیل «وزارت خانواده و جوانی جمعیت» با تجمیع برخی سازمان‌ها و رده‌های ستادی از جمله: معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، سازمان بهزیستی، امور بازنشستگان وزارت رفاه، کار و امور اجتماعی، سازمان بازنشستگی کشوری و معاونت جوانان وزارت ورزش پیشنهاد شده است.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر، پیش‌بینی، پیشگیری و مقابله با پدیده‌ها، معضلات و آسیب‌های اجتماعی مانند طلاق، کودکان کار، تکدی گری و... را بدون اعمال مدیریت متمرکز و تخصصی همچنین ایجاد پیوستگی نهادی غیرممکن دانسته است.

از دیگر دلایل اصلی ستاد امر به معروف و نهی از منکر برای تشکیل وزارت خانه «خانواده و جوانی جمعیت» در این نامه می‌توان به: توجه مضاعف به حوزه زنان، خانواده و جمعیت، ثبات مراکز تصمیم‌ساز و ارتباط منسجم آن‌ها با یکدیگر، جلوگیری از مسئولیت‌گریزی و جزیره‌ای عمل کردن نهاد‌های تصمیم‌ساز و اجرایی و در کنار آن هدایت مناسب منابع و امکانات و افزایش صرفه‌جویی و بهره‌وری اشاره کرد.

این ستاد برای جلوگیری از بزرگ شدن دولت با تشکیل وزارت خانه جدید، پیشنهاد ادغام وزارت ورزش با وزارت گردشگری و تشکیل وزارتخانه «گردشگری و ورزش» را در این نامه مطرح کرده است.

دبیر ستاد علاوه بر دلایل فوق در نامه‌ای خطاب به مسئولان ذی ربط استدلال‌های علمی دیگری را برای پیشنهاد تشکیل وزارت خانواده و جوانی جمعیت مطرح کرده است.

از جمله استدلال‌های مطرح شده عبارت است:

۱- در نگاه غیر اسلامی و لیبرالیستی، آزادی زن، مرد، جوان، نوجوان و ... عمدتاً خارج از چهارچوب‌های خانواده توجیه می‌شود در حالی که پرداختن به خانواده به عنوان یک مجموعه هدایتگر مورد تأکید اسلام است و جایگاه زن، مرد، جوان، نوجوان، کودک و سالمند در خانواده باید تعریف شود.

۲- اهمیت دادن به جایگاه خانواده به‌عنوان یک هویت مستقل، رسیدن به هدف اصلی آن در نظام خلقت یعنی تولید و تربیت نسل و اثربخشی به تمامی اعضای آن به‌عنوان هسته قدرت بخش، گام مهمی در تشکیل امت واحده و تمدن اسلامی است. پرداختن مجزا به مرد، زن، جوان و نوجوان خارج از هویت خانواده و نگاه اجزایی و اعضایی موجب تضعیف جایگاه خانواده شده و اگر تحت هر عنوان به جوان و زن و کودک و دیگر اجزا، خارج از چهارچوب خانواده پرداخته شود، سازماندهی و مدیریت خانواده را تضعیف و خیانت به حریم این نهاد مقدس است. این نگاه در دولت‌های غرب زده به خاطر تقلید از نسخه‌های لیبرالیستی یا کسب آراء مردم به هر طریقی، شکل گرفته است که به فروپاشی خانواده کمک کرده و قوام اجتماع را برهم زده است.

۳- در وضعیت موجود که به اشتباه برای بعضی از اعضای خانواده مانند جوانان و زنان متولی معینی مشخص شده است برای اجزای مهم و اثرگذاری همچون کودکان، نوجوانان، مردان و... متولی و برنامه‌ریزی وجود ندارد و نگاه موجود درباره نقش کودک، نوجوان، مرد و میان‌سال، بی مسئول، بدون منطق، ناقص و مضر به نظام اجتماعی است.

۴- هدف از خلقت جنسیت زن و مرد و تشکیل خانواده، تولید و تربیت نسل به عنوان دو اصل اساسی است. مسئله تولید نسل، جوانی جمعیت و تربیت نسل به عنوان رکن مهم و رسالت اصلی باید در وزارت خانواده پیش بینی شود لذا نام کامل این وزارتخانه «وزارت خانواده، تربیت و جوانی جمعیت» پیشنهاد می‌شود.
گفتنی است این استدلال‌ها به همراه توضیحات تکمیلی اداره کل خانواده و عفاف و حجاب ستاد امر به معروف و نهی از منکر، برای وزیر کشور، وزیر تعاون، کار و تامین اجتماعی و وزیر ورزش و جوانان همچنین معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی و معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده همچنین روسای کمیسیون‌های فرهنگی و اجتماعی مجلس، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، رئیس سازمان بهزیستی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس کمیسیون سیاسی، اجتماعی و فرهنگی مجلس خبرگان رهبری ارسال شده است.