( Bahrololoom News ( News Site: Cultural and Social

۱۷ مطلب در آذر ۱۴۰۱ ثبت شده است

۶۳ کرسی آزاد اندیشی در دانشگاه آیت الله بروجردی برگزار شد

محمد نوروزی ، خبرنگار بحرالعلوم نیوز ، 19 آذر 1401

۶۳ کرسی آزاد اندیشی در دانشگاه آیت الله بروجردی برگزار شد

 معاون پژوهشی دانشگاه آیت الله بروجردی گفت: این دانشگاه دارای رتبه خوبی در برگزاری کرسی های آزاد اندیشی در کشور است بطوری که در ۲ سال اخیر ۶۳ کرسی آزاد اندیشی در این دانشگاه برگزار شد.

علی جودکی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: کرسی های آزاد اندیشی مجالی قانونی برای اظهار نظرات و سلایق مختلف دانشجویی است که در دانشگاه‌ها مورد توجه قرار دارد.

وی با اشاره به توجه به طرح‌های پژوهشی در حوزه های علوم انسانی افزود: ۴۰ درصد قراردادهای پژوهشی برون دانشگاهی دانشگاه آیت الله بروجردی در طرح های مبتنی بر علوم انسانی است، در حوزه تالیف و چاپ کتاب نیز در ۲ سال اخیر تعداد ۲۵ عنوان کتاب توسط اعضای هیات علمی دانشگاه تالیف شده است.

معاون پژوهشی دانشگاه آیت الله بروجردی یادآور شد: در حوزه پژوهش و تولید علم، بطور متوسط هر عضو هیات علمی این دانشگاه در سال ۲.۶ دهم درصد تولید مقالات علمی دارد که در مراجع معتبر نیز به چاپ رسیده این میزان در مقایسه با متوسط کشوری که رقمی بین ۱.۷ تا ۱.۸ دهم درصد ثبت شده قابل توجه می باشد.

جودکی با اشاره به اقدامات دانشگاه در راستای حرکت به سمت پژوهش های کاربردی اضافه کرد: از ابتدای امسال تا کنون میزان قراردادهای پژوهشی برون دانشگاهی که با صنایع و دستگاه های مختلف در حوزه پژوهش و فناوری داشته به مبلغ ۶۱۶ میلیون تومان می‌رسد و پیش بینی می‌شود این میزان تا پایان سال به بیش از یک میلیارد تومان هم برسد.

دانشگاه آیت‌الله بروجردی در سال ۱۳۸۵ تاسیس شده است و هم اکنون ۱۰۰ نفر عضو هیات علمی و حدود ۶ هزار دانشجو، بیش از ۲۰ رشته تحصیلی و بیش از ۲۰ گروه آموزشی دارد.

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
مجیدرضا نوروزی

امام جمعه بروجرد: پیشرفت‌های نظام اسلامی برای مردم بازگو و تبیین شود

مریم خاکی ، خبرنگار بحرالعلوم نیوز ،19 آذر 1401

امام جمعه بروجرد گفت: پیشرفت‌های نظام اسلامی در تمام عرصه برای مردم بازگو و تبیین شود و در کنار این مهم باید دشمنان را معرفی کنیم تا شاهد ناآرامی در کشور نباشیم.

به گزارش ایرنا، حجت الاسلام سیدعلی حسینی در جمع نمازگزاران این هفته بروجرد در مصلای این شهرستان اظهار داشت: قوه قضاییه صدور احکام برای عاملان ایجاد نا آرامی‌ها را ادامه دهد و برای آنهایی هم که در خارج از کشور علیه جمهوری اسلامی اقدام می‌کنند باید احکام غیابی صادر شود تا با تداوم اینگونه برخوردهای قاطع شاهد ناآرامی در کشور نباشیم.
وی افزود: قوه قضاییه احکام خوبی برای عاملان ایجاد ناآرامی در کشور صادر کرده است که تشکر می کنیم و حکم برخی دیگر هم صادر خواهد شد و باید صدور این احکام انقلابی همچنان تداوم داشته باشد.
امام جمعه بروجرد در تحلیل رفتارهای عاملان ایجاد ناآرامی در کشور بیان کرد: در پشت این ناآرامی ها آمریکا، اسراییل، فرانسه و انگلیس و صعودی‌ها هستند چون از پیشرفت و قدرت جمهوری اسلامی ترسیده اند و در اتاق های فکر خود به طراحی اغتشاش در کشور ایران پرداخته اند.
حجت الاسلام حسینی اضافه کرد: دولت باید مشکلات معیشتی مردم را حل کند، و اگر مشکلات نقدینگی وجود دارد، برخی کارهای عمرانی را تعطیل و به معیشت مردم رسیدگی شود.
وی ادامه داد: علاوه بر این باید به فعالیت های دیپلماسی در راستای رسوایی کشورهایی که طراحان نا آرامی در کشور هستند اقدام کند تا این کشورها رسوا شوند و در امور داخی کشور دخالت نکنند.
وی گفت: از دانشجویان انقلابی و ولایی انتظار داریم در محیط دانشگاه و بیرون از دانشگاه‌ها بصیرت افزایی کنند و پیشرفت های کشور را تبیین نمایند.
امام جمعه بروجرد با اشاره به سالروز تاسیس شورای انقلاب فرهنگی یادآور شد: ۴۰ سال از تاسیس این شورا می گذرد از اعضای آن انتظار داریم برای مسایل فرهنگی طرح و برنامه ارائه دهند.
وی با اشاره به روز جهانی حقوق بشر اظهار داشت: مدعیان حقوق بشر هیچ گلی به سر بشر نزده اند و خودشان طرفدار ظالمان، متجاوزان و استکبارجهانی هستند که بنا بر سلیقه و میل خود رفتار می کنند، آنها خواهان ناآرامی در ایران هستند اما همین اقدام در آلمان را نمی پسندند و خواهان برخورد پلیس با عاملان ایجاد نا آرامی است.
امام جمعه بروجرد اظهار داشت: امیدواریم حقوق بشر اسلامی در دنیا شکل گیرد.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
مجیدرضا نوروزی

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان یزد مطرح کرد؛ اجرای طرح ساماندهی عفاف و حجاب در 11 عرصه در یزد

مجیدرضا نوروزی ، مدیرمسئول و خبرنگار بحرالعلوم نیوز ،  19 آذر 1401

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان یزد از اجرای طرح ساماندهی عفاف و حجاب در ۱۱ عرصه در سطح استان خبر داد.

به گزارش روابط عمومی ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان یزد؛ حجت‌الاسلام ابوذر صانعی در جمع خبرنگاران از اجرای طرح ساماندهی عفاف و حجاب در این استان خبر داد و با اشاره به ویژگی‌های این طرح اظهار کرد: در قالب این طرح کار فرهنگی و اجرایی توأمان با هم پیگیری می‌شود و برای اجرای شاخصه‌های عفاف و حجاب در ۱۱ عرصه ورود پیدا خواهد کرد.

وی مردمی بودن این طرح را از دیگر ویژگی‌های آن دانست و گفت: این طرح به صورت مردمی دنبال خواهد شد و از مزیت‌های آن، این است که توسط مردم در سطح جامعه اجرایی می‌شود و بدین ترتیب مردم از حمایت‌های ۳۲ دستگاه متولی برای اجرایی‌سازی شاخصه‌های عفاف و حجاب بهره‌مند خواهند شد.

حجت الاسلام صانعی ادامه داد: فعال کردن فرهنگ تذکردهی و تذکرپذیری از دیگر ویژگی‌های این طرح است که مردم همانند دیگر تکالیف دینی، اصل امر به معروف و نهی از منکر را رعایت می‌کنند و لذا یکی از مصادیق طرح عفاف و حجاب و لازمه اجرای امر به معروف و نهی از منکر این است که فرهنگ تذکر دهی و تذکر پذیری را برای عموم جامعه فعال خواهد کرد.

وی اضافه کرد: اصل طرح در ۱۵۰ صفحه بدون پیوست‌ها تدوین شده است که البته پیوست‌های فرهنگی، آموزشی، رسانه‌ای، سؤالات و ابهامات و نقشه اقدام در ۱۱ عرصه به منظور اجرایی‌سازی شاخصه‌های عفاف و حجاب به این طرح می‌پردازد.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان یزد گام اول شاخصه‌های اجرایی عفاف و حجاب را عرصه دستگاه‌های دولتی و حاکمیتی برشمرد و گفت: زمانی این شاخصه‌ها در این دستگاه‌ها اجرایی و محقق می‌شود که ستاد امر به معروف و نهی از منکر موفق شود شورای فریضتین دستگاه‌ها را شکل دهد، البته تاکنون ۷۰ دستگاه استانی و شهرستانی به صورت قانونی این شورا را تشکیل و احکام ۲۰ دستگاه صادر شده است.

وی ادامه داد: این طرح باید در سه مرحله کارمندان و مدیران، ارباب رجوع‌ها، مأموریتی که دستگاه بر اساس مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی دارد، در دستگاه‌ها اجرایی شود و لذا در مرحله اول در حوزه کارمندان ستاد، شاخصه‌های پوشش اسلامی مختص به بانوان و آقایان و مشترکاً را با توجه به عفاف و حجاب در حرکات و سکنات تنظیم و در ماه‌های اخیر برای تمامی دستگاه‌های استان ارسال کرد و در سه مرحله حدود ۳۰ دستگاه مورد ارزیابی قرار گرفتند که در مرحله اول خود ارزیابی رابطان دستگاه‌ها انجام شد، مرحله دوم ارزیابی نامحسوس بود که ۳۰ دستگاه در شهر یزد ارزیابی و مرحله سوم ازریابی محسوس در آینده‌ای نزدیک اتفاق خواهد افتاد.

حجت الاسلام صانعی افزود: ارباب رجوع‌ها در مرحله دوم است که از تذکر به ارباب رجوع با شیوه‌های صحیح امر به معروف و نهی از منکر انجام می‌شود. در زمینه مأموریت دستگاه‌ها که ۳۲ دستگاه وظیفه دارند، و البته سایر دستگاه‌ها برای تحقق وظایف، مطالبه‌گری صحیح باید شکل گیرد و امروز در استان قریب به ۶۲ تشکل مطالبه‌گر در حوزه مسائل اجتماعی به صورت قانونی در سایت ستاد کشور ثبت شده و برخی مجوز قانونی را دریافت کردند.

وی از جمله اقدامات فرهنگی در عرصه دستگاه‌های دولتی را تقدیر از سازمان‌های موفق و معرفی آنان برشمرد و گفت: عرصه دوم، محلات است که مهم‌ترین و تأثیرگذارترین قشر برای اجرای شاخصه‌های عفاف و حجاب است و برای اجرایی شدن آن باید شورای مساجد و محلات و بقاع متبرکه و هیئات مذهبی شکل گیرد و لذا ظرفیت در این راستا وجود دارد و در استان یزد نیز دنبال می‌شود و خوشبختانه تعدادی شورا شکل گرفته و با توجه به اینکه این طرح در آغاز قرار دارد در آینده ای نزدیک شاهد شکل گیری بیشتر شورای محلات خواهیم بود.

حجت الاسلام صانعی ادامه داد: راه‌اندازی مرکز مشاوره عفاف و حجاب و آسیب‌های اجتماعی، فعال‌سازی فرهنگسراهای محلات و برگزاری دوره‌های آموزشی ویژه فعالان مسائل اجتماعی، برگزاری کرسی‌های علمی و استفاده از ظرفیت هیئات مذهبی و تشکل‌ها در این عرصه باید رخ دهد.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان یزد عرصه سوم در این طرح را خانه و خانواده برشمرد و گفت: در این عرصه ۱۶ نهاد حاکمیتی وظیفه گسترس عفاف و حجاب را دارند و مطالبه‌گری از متولیان، توبیخ دستگاه‌های غاصب، تشویق دستگاه‌های فعال در این حوزه می‌تواند راهگشا باشد.

وی؛ ترویج و تولید محصولات فرهنگی متناسب با فرهنگ عفاف و حجاب، برنامه ریزی برای بهینه‌سازی اوقات فراغت خانواده، ایجاد مرکز مشاوره محلی خانواده، ترویج سبک معماری اسلامی و... را از جمله اقداماتی دانست که در این عرصه رخ خواهد داد.

حجت الاسلام صانعی، عرصه چهارم را مربوط به وسایل نقلیه دانست که افزایش تسهیلات حمل و نقل شهری ویژه بانوان، تشویق رانندگانی که در این حوزه شاخصه‌ها را رعایت می‌کنند و تشویق و ترغیب شرکت و مؤسسات حمل و نقل برخی از اقدامات فرهنگی در این حوزه است و لازمه اجرایی شدن آن، این است که دستگاه‌ها و دولت، اعتبارات این قسمت را پیش بینی و عملی کند.

عرصه اماکن تجاری، تفریحی و ورزشی از دیگر عرصه‌هایی است که حجت الاسلام صانعی به آن اشاره کرد و گفت: اجرای آن در سه مرحله ویژه کارمندان، فروشندگان بدحجاب، کالاها و خدمات در رابطه با عفاف و حجاب صورت می‌گیرد. در قالب این عرصه در ابتدا شاخصه‌های عفاف و حجاب اطلاع رسانی می‌شود و سپس مشوق‌های فرهنگی و حمایت‌های معنوی و مادی انجام و برخی تنبیهات برای متولیان اماکن در نظر گرفته می‌شود. ارائه تسهیلات برای تولید و عرضه محصولات اسلامی، ایجاد فضای مختص بانوان، استفاده از ظرفیت افراد مؤثر، معرفی الگوهای نخبه عفیف از جمله اقداماتی فرهنگی در این عرصه است.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان یزد بیان کرد: عرصه ششم مربوط به لباس و پوشاک است که نظارت بر تولید مراکز طراحی مد و لباس و مبادی ورودی توسط وزات صمت و ارشاد به شکلی ساماندهی شود و وظایف قانونی این وزارتخانه‌ها به نحوی که مشخص شده اجرایی شود، در این صورت طرح عملیاتی می‌شود.

وی مراکز آموزشی را دیگر عرصه این طرح برشمرد و افزود: گنجاندن موضوع عفاف و حجاب در دروس مدارس، استفاده از ظرفیت دروس معارف در دانشگاه‌ها، اولویت جذب برای افرادی که شاخص و نخبه و الگو در حوزه عفاف و حجاب هستند و معرفی نخبه‌های عفیف در مراکز آموزشی از جمله اقدامات فرهنگی در این عرصه است.

حجت الاسلام صانعی معابر و مراکز عمومی و فضای مجازی را عرصه‌های هشتم و نهم این طرح دانست و گفت: عرصه فضای مجازی در ۴ حیطه باید مورد توجه قرار گیرد که مقابله با جوسازی‌ها و تخریبات و عملیات روانی از طریق ظرفیت‌هایی که در استان وجود دارد، مقابله با هنجارشکنان و عادی سازان منکرات از آن جمله است و البته باید سیاست روشن و واحد برای سبک عفیفانه طراحی شده و فرهنگسازی در منطقه و کشور صورت گیرد. در این زمینه جهاد تبیین، پاسخ به شبهات، جریان‌سازی، ارائه نرم افزاهای ارزان قیمت به خانواده‌ها، ساماندهی بازی‌های رایانه ای و نمادهای مبتنی بر فرهنگ عفاف از اقداماتی است که باید در این عرصه رخ دهد.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان یزد عرصه دهم را باندهای اشاعه فحشا، یازدهم را سایر مظاهر فساد و ملحقات عفاف و حجاب برشمرد.

در این نشست حجج اسلام زحمتکش معاون مطالبه گری و اجتماعی و شوقی زاده معاون علمی ومهندسی فرهنگی ستاد امر به معروف و نهی از منکر نیز حضور داشتند و به سوالات خبرنگاران پاسخ دادند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
مجیدرضا نوروزی

سخنگوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر: بحث عفاف و حجاب در کشور یک مطالبه مردمی و عمومی است

مجیدرضا نوروزی ، مدیرمسئول و خبرنگار بحرالعلوم نیوز ،  19 آذر 1401

سخنگوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر گفت: یکی از دستاوردهای اتفاقات اخیر، اگر بخواهیم نگاه مثبت به آن داشته باشیم، این است که خیلی از مجموعه های فرهنگی کشور بیدار شدند و ما امروز خلأ در بحث عفاف و حجاب و آسیب های اجتماعی را جدی تر دیده ایم.

به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور به نقل از پایگاه خبری جماران؛ سخنگوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر با تأکید بر اینکه باید قانون درست در سطح کشور اجرا شود، گفت: برای ما اساس این است که در چهارچوب شرع باشد و ضمن اینکه مردم ما باید به قانون پایبند باشند تا ما بتوانیم فضای «مطالبه گری» و «بی تفاوت نباشیم» را در جامعه داشته باشیم و بتوانیم حمایت لازم را انجام بدهیم. الآن از طرف دستگاه های مختلف در سطح کشور دارد پیگیری می شود که نسبت به بحث کشف حجاب سازوکارهای مناسبی را داشته باشند و بتوانند با آن مقابله کنند. تعداد معدودی دارند هنجارشکنی و بی قانونی می کنند و مسئولین مختلف نمی توانند نسبت به آن بی تفاوت باشند.

مشروح گفت و گوی با حجت الاسلام و المسلمین سید علی خانمحمدی را در ادامه می خوانید:

روابط عمومی ستاد امر به معروف و نهی از منکر خبر داده که مدیر یک فروشگاه زنجیره ای در همدان به دلیل «سهل انگاری و عدم رسیدگی پرسنل حراست فروشگاه به شکایت آمر به معروف» به ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان همدان احضار شده است. جزئیات این ماجرا را برای ما بفرمایید.

من از جزئیات این خبر اطلاع ندارم ولی به طور کلی اگر در یک جایی حقوق آمر به معروف تضییع شود، وظیفه ستادهای استانی این است که از آمر به معروف حمایت کنند. مثل اینکه آنجا هنجارشکنی صورت گرفته و تذکری داده و نیاز به حمایت از طرف ستاد امر به معروف و نهی از منکر بوده و ما این کار را انجام داده ایم.

نظر شما در مورد میزان ثمربخش بودن این طور کارها در سطح جامعه چیست؟

 باید قانون درست در سطح کشور اجرا شود و حتما نسبت به زیر پا گذاشتن قانون توجه شود. بی تفاوتی در جامعه قطعا منجر به مشکلات جدی در حوزه مسائل اجتماعی و سایر حوزه ها می شود لذا ما نمی توانیم بی تفاوت باشیم؛ بالأخره در کشور قانون وجود دارد و اگر کسی در جایی بی قانونی می کند، افراد مختلف نسبت به آن واکنش نشان می دهند. وظیفه ما هم این است که در یک چهارچوب درستی امر به معروف شود.

امروز در همان همدان ما دو پرونده داریم که ستاد امر به معروف استان دارد پیگیری می کند؛ در حوزه نفت و گاز پرونده هایی داریم که حمایت می کند از آمری که در اداره ای کشف فساد کرده است.

برای ما اساس این است که در چهارچوب شرع باشد و ضمن اینکه مردم ما باید به قانون پایبند باشند تا ما بتوانیم فضای «مطالبه گری» و «بی تفاوت نباشیم» را در جامعه داشته باشیم و بتوانیم حمایت لازم را انجام بدهیم. الآن از طرف دستگاه های مختلف در سطح کشور دارد پیگیری می شود که نسبت به بحث کشف حجاب سازوکارهای مناسبی را داشته باشند و بتوانند با آن مقابله کنند. تعداد معدودی دارند هنجارشکنی و بی قانونی می کنند و مسئولین مختلف نمی توانند نسبت به آن بی تفاوت باشند.

آیا برای پذیرش عمومی و اجتماعی اقداماتی که انجام می دهید هم اقدامی انجام شده است؟

قطعا رفتن و گفتن و تذکر دادن در مسائل اجتماعی اثرگذار است. یعنی شما مطمئن باشید اگر یک جایی حتی بر خلاف میل فرد اقدامی انجام شود، «گفتن» اثر دارد. در همین جریان کرونا دیدید که شاید اول خیلی ها جبهه می گرفتند و تذکر زدن ماسک برای خیلی ها سنگین بود. خود من در هواپیما شاهد بودم که مهماندار به یک نفر تذکر داد ماسک بزند و طرف ناراحت شد. اما آیا ما به خاطر ناراحتی طرف کار را کنار گذاشتیم؟! ما گفتیم آنقدر باید تذکر عمومی شود که دقت طرف نسبت به حوزه هنجارها بالاتر برود. لذا مطمئن باشید که گفتن اثر دارد، اما شیوه ها باید درست باشد تا اثرگذاری بیشتر شود.

یعنی شما هم قبول دارید که شیوه های به کار برده شده برای برخی از مصادیق امر به معروف و نهی از منکر قابل تأمل هستند؟

اگر شیوه ها در چهارچوب مسائل شرعی و قانونی باشد درست است و اگر خارج از این مسائل باشد قطعا شیوه های نادرستی هستند. ما باید کلیت را هم ببینیم. الآن در سطح کشور، خیلی جاها مردم دارند امر به معروف و نهی از منکر می کنند و یک مورد نیست. از بین سیل امر به معروف و نهی از منکری که مردم در سطح کشور دارند انجام می دهند و ربطی به ستاد امر به معروف هم ندارد و وظیفه شرعی و قانونی فردی است، مواردی اینچنین می شود.

بعضی مواقع این موارد از آمر به معروف است، یعنی شیوه ها مناسب نیست، و بعضی مواقع از طرف مقابل است. امروز طبق قانون کسی حق ندارد به آمر به معروف بگوید به شما ارتباطی ندارد و نباید امر به معروف کنید. طبق اصل هشتم قانون اساسی همه مردم می توانند آمر به معروف و ناهی از منکر باشد، ولی باید به شیوه درست و صحیح انجام شود. ما آموزش امر به معروف و نهی از منکر را در ستاد انجام داده ایم و داریم دوره های آن را می گذاریم و همین الآن روزهای چهارشنبه دوره های امر به معروف و نهی از منکر هست که مردم با شیوه های امر به معروف و نهی از منکر آشنا شوند؛ اگر می خواهند یک جایی تذکری بدهند و بحثی انجام شود حتما بدانند با چه روشی انجام شود.

می خواهم بگویم اثر اجتماعی اش همین است. چه در حوزه مسئولان و سیستم اداری کشور، چه در حوزه اقتصادی و چه در مسائل اجتماعی، تذکر دادن همیشه التهابی را به همراه دارد؛ یعنی ما نمی توانیم بگوییم یک نفر در حوزه مسائل اجتماعی تذکر دهد و هیچ کس هم ناراحت نشود و مشکلی هم پیش نیاید. قطعا مختصری هست، ولی باید فضا به سمت آرامش برود تا بتوانیم در چهارچوب درستی این قضایا انجام شود.

دادستان کل کشور اخیرا اعلام کرد گشت ارشاد توسط همان مرجعی که آن را ایجاد کرده تعطیل شده است. اگر اطلاعی در خصوص تعطیل شدن گشت ارشاد و یا تغییر در روش های آن دارید، برای ما بفرمایید.

بحث عفاف و حجاب در کشور یک مطالبه مردمی و عمومی است و به صورت کلی دارد تصمیماتی در ارتباط با عفاف و حجاب گرفته می شود و ان شاء الله در یک چهارچوب نوین تر، با استفاده از تکنولوژی هایی که در این زمینه هست و با فضایی که یک طرفه نباشد، انجام شود. اما گشت های امنیت اخلاقی و اجتماعی که برقرار بوده با دستور دادستانی و مرجع قضایی توسط فراجا انجام می شده و الآن مأموریتش تمام شده است. اینکه بخواهد با چه شیوه ای باشد، قطعا در مورد بودن یا نبودن اینها در سطح اجتماع، مسئولان مختلف باید تصمیم بگیرند و جمع بندی کنند.

اما در بحث عفاف و حجاب برنامه ریزی های خوبی دارد می شود و اتفاقا یکی از دستاوردهای اتفاقات اخیر، اگر بخواهیم نگاه مثبت به آن داشته باشیم، این است که خیلی از مجموعه های فرهنگی کشور بیدار شدند و ما امروز خلأ در بحث عفاف و حجاب و آسیب های اجتماعی را جدی تر دیده ایم. به دلیل اینکه خلأها جدی تر و شکاف ها عمیق است و باید نسبت به آن توجه جدی شود؛ هم در حوزه ایجابی مثل آموزش عالی و آموزش و پرورش و حوزه های فرهنگی مثل صدا و سیما و هم در حوزه هایی که تبلیغی است. دستگاه های انتظامی و قضایی باید اقداماتی انجام بدهند. باید شیوه ها جدیدتر، به روزتر و دقیق تر باشد که بتواند اثرگذاری بیشتری داشته باشد.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
مجیدرضا نوروزی

رئیس جمهور خواستار شد؛ اجرای اصل امر به معروف و نهی از منکر قانون اساسی در نظام اداری و اجرایی

مجیدرضا نوروزی ، مدیرمسئول و خبرنگار بحرالعلوم نیوز ،  12 آذر 1401

رئیس جمهور گفت: اگر در هر اداره و سازمانی به جای اقداماتی که به اصلاح امور کمک نمی‌کند بلکه بدبینی را رواج می‌دهد بر اجرای اصل مترقی امر به معروف عمل شود، حتماً شاهد اصلاح بسیاری از امور در بخش‌های مختلف خواهیم بود.

به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور؛ آیت‌الله دکتر سید ابراهیم رئیسی صبح امروز شنبه در همایش ملی «مسئولیت اجرای قانون اساسی» قانون اساسی را میثاق ملی و تبلور و تجسم انقلاب شکوهمند اسلامی دانست که تضمین کننده جمهوریت و اسلامیت نظام و حقوق اساسی و آزادی‌های مشروع است.

رئیس جمهور در ادامه سخنانش بر ضرورت ارائه آموزش‌ها در زمینه حقوق و اصول مصرح در قانون اساسی از طریق رسانه‌ها و مراکز علمی تاکید کرد و افزود: آموزش حقوق و اصول قانون اساسی در گام اول باعث آشنایی مردم با حقوق‌شان می‌شود و در گام دوم باعث مطالبه‌گری بر پایه اطلاع و آگاهی از حقوق‌شان می‌شود.

دکتر رئیسی با بیان اینکه اصل مترقی امر به معروف و نهی از منکر از اصول مترقی دینی، فرهنگی و قانونی ماست، اظهار داشت: آشنایی مردم با قانون اساسی و آگاهی یافتن آنان از حقوق‌شان باعث می‌شود مردم خودشان را متعهد و مسئول مطالبه این حقوق و نظارت بر حسن احقاق این حقوق از سوی صاحبان تکلیف بدانند.

رئیس جمهور با تاکید بر تأثیرات سازنده اجرای اصل امر به معروف و نهی از منکر قانون اساسی در نظام اداری و اجرایی کشور، گفت: اگر در هر اداره و سازمانی به جای اقداماتی که به اصلاح امور کمک نمی‌کند بلکه بدبینی را رواج می‌دهد بر اجرای اصل مترقی امر به معروف عمل شود، حتماً شاهد اصلاح بسیاری از امور در بخش‌های مختلف خواهیم بود و این اصل مهم برای اجرای توأمان دین و عدالت و قانون اساسی است.

در دین و قانون اساسی بعد از توحید هیچ مفهومی برجسته‌تر از عدالت وجود ندارد

دکتر رئیسی در ادامه با اشاره به آیه شریفه «لِیَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ» بر ضرورت مردمی‌سازی اجرای قانون اساسی، تأکید کرد و اظهار داشت: اگر دستگاه‌های آموزشی مفهوم و اجرای عدالت را به مردم آموزش دهند چنین مردمی قطعاً فقر، فساد و تبعیض را برنمی‌تابند و خودشان برای اجرای آن پیش‌قدم خواهند شد و در هر بخشی که مردم در آن نقش و مشارکت داشته‌اند، شاهد موفقیت بوده و خواهیم بود.

رئیس جمهور در ادامه اجرای مطلوب و کامل قانون اساسی را منوط به عدالت آموزشی، جذب و ارتقای نیروی انسانی و افزایش بهره‌وری دانست و افزود: در دین و قانون اساسی ما بعد از توحید هیچ مفهومی برجسته‌تر از عدالت وجود ندارد، این اصل اساسی لایتغیر غیرقابل تغییر و گرانسنگ قانون اساسی است که اگر درست اجرا شود همه آن را خواهند پذیرفت ولو آنکه به نفع آنها نباشد.

با مطالبه‌گری صحیح حقوق مصرح در قانون اساسی می‌توان عقب‌ماندگی‌ها را جبران کرد

آیت‌الله رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع مطالبه‌گری و پاسخگویی در قانون اساسی اشاره کرد و اظهار داشت: تفاوت نظام اداری ما با سایر نظام‌های دنیا در این است که در نظام مدیریت اسلامی فرد مسئول باید خود را در برابر خدای متعال، عموم مردم، ارباب رجوع و سلسله مراتب نظام اداری پاسخگو بداند.

رئیس جمهور ضمن دعوت از نخبگان، اساتید، صاحبان قلم و تریبون و همچنین عموم مردم به مطالبه‌گری اجرای کامل قانون اساسی، تصریح کرد: همه حق‌شناسان، حق‌دان‌ها و حق‌خواهان می‌توانند در زمینه اجرای قانون اساسی، مطالبه‌گری کنند تا بتوانیم عقب‌ماندگی‌ها را جبران کنیم.

رئیس جمهور همچنین احیای اصل مترقی امر به معروف و نهی از منکر در قانون اساسی را مورد تأکید قرار داد و اظهار داشت: اگر همه بایدها و نبایدها در مسایل اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی، فهرست و برای همگان تبیین شود، اجرای قانون سهل و آسان خواهد شد.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
مجیدرضا نوروزی

آمادگی ستاد امر به معروف برای ساماندهی اعتراضات و تجمعات مردمی

مجیدرضا نوروزی ، مدیرمسئول و خبرنگار بحرالعلوم نیوز ،  12 آذر 1401

ستاد امر به معروف و نهی از منکر در نامه ای خطاب به رئیس جمهور با استناد به تبصره 2 ماده 16 قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر آمادگی خود را برای ساماندهی اعتراضات و تجمعات مردمی اعلام کرد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور؛ در نامه دکتر سیدمحمدصالح هاشمی گلپایگانی دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور با اشاره به تکلیف قانونی مقرر در تبصره ۲ ماده ۱۶ قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر از توجه و دستور آیت الله دکتر سیدابراهیم رئیسی برای احیای اصل ۲۷ قانون اساسی و ساماندهی به اعتراضات و تجمعات مردمی تشکر و قدردانی شده است.

در تبصره ۲ ماده ۱۶ قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر آمده است: «ستاد امر به معروف و نهی از منکر درخواست اشخاص حقیقی و حقوقی برای تجمع و راهپیمایی در موضوعات مرتبط با امر به معروف و نهی از منکر را بررسی و در صورت تأیید، نظر مشورتی خود را جهت صدور مجوز حسب مورد به استانداری، فرمانداری یا بخشداری ارسال کند.»

ستاد امر به معروف و نهی از منکر در این نامه، تحقق حقوق مقرر در اصل ۲۷ قانون اساسی را تنها با پیش بینی سازوکار‌ها و کار کارشناسی در ابعاد مختلف میسر دانسته است.

این نهاد مردمی و انقلابی همچنین با اشاره به وظایف ذاتی خود به عنوان مسئول مستقیم فرهنگ سازی مطالبه گری، حمایت و پیگیری این مطالبات تا حصول نتیجه و پشتیبانی همه جانبه از مطالبه گران، آمادگی خود را برای ساماندهی به اعتراضات و تجمعات مردمی با همکاری وزارت کشور اعلام کرده است.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر در بخشی دیگری از این نامه از آمادگی این ستاد برای ارائه طرحی با عنوان «ساماندهی اعتراضات؛ از پیشگیری تا درمان» خبر داده و تصریح کرده است: «اعتراض منطقی و قانونی، مصداق نهی از منکر است و اگر با پیشنهاد‌های اصلاحی به عنوان امر به معروف همراه شود نتایج عملی مفیدی برای مردم و نظام به همراه خواهد داشت.»

دکتر هاشمی گلپایگانی در پایان از رئیس جمهور خواسته است که جهت گفتمان سازی واجب فراموش شده با ساماندهی مناسب به اعتراضات و مطالبات مردمی دستور مقتضی جهت بررسی و اجرای این طرح را صادر نماید، چون نقش مهمی به خصوص در راستای گشت ارشاد به‌روز و منطقی مسئولان هم دارد.

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
مجیدرضا نوروزی

نماینده ولی فقیه در سپاه: توجه دقیق به امر به معروف و نهی از منکر در فضای دانشگاهی و درمانی

مجیدرضا نوروزی ، مدیرمسئول و خبرنگار بحرالعلوم نیوز ،  09 آذر 1401

نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: امر به معروف و نهی منکر در مجموعه فعالیت های درمانگاه، بیمارستان و مراکز آموزشی و دانشگاهی باید به دقت مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور به نقل از خبرگزاری ایسنا، حجت‌الاسلام حاج صادقی نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در هفتمین همایش سلامت و فرماندهان گفت: مواظب باشید فضای کشور شما را منفعل نکند. ما یاد گرفتیم تغییر بدهیم نه اینکه فضا ما را تغییر دهد. اگر رعایت حجاب در جامعه کمرنگ شده، در مراکز شما نباید این اتفاق بیفتد و چارچوب ها کمرنگ شود.

نماینده ولی فقیه در سپاه تاکید کرد: در اوج فداکاری و خدمتگذاری باید بر سر اصول و چهارچوب بایستیم. در فضای دانشگاهی و بیمارستان ها نباید تسلیم وضعیت شویم البته با ادبیات خیرخواهانانه و طبیبانه و دوستانه اما محیط را پاسداری کنیم. همچنین امر به معروف و نهی منکر در مجموعه فعالیت های شما باید به دقت مورد توجه قرار گیرد.

وی‌ گفت: تفاوت شما با تمام نظام‌های دیگر در بحث بهداشت و درمان این است که موضوع در بهداشت و درمان انسان است، انسانی که دو بعدی است و دو حیات دارد. علاوه بر حیات حیوانی حیات دیگری هم دارد که در آن هم مرگ هست هم حیات و هم درد و درمان. پس یکی از مطالباتی که باید توجه شود موضوع انسان در بهداشت و درمان اسلامی در هر دو بعدش است.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
مجیدرضا نوروزی

داروی بیهوشی ایرانی برای اولین بار در بروجرد تولید شد

محمد نوروزی ، خبرنگار بحرالعلوم نیوز ، 09 آذر 1401

مدیرعامل شرکت داروسازی اکسیر بروجرد گفت: داروی بیهوشی " کتامین " برای اولین بار در شرکت داروسازی اکسیر بروجرد تولید و روانه بازار مصرف شد. 

سامان غلامی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: داروی بیهوشی " کتامین" جهت مصرف بیهوشی و در مراقبت های ویژه بیمارستانی استفاده می شود که با تولید این دارو دیگر نیازی به واردات آن نیست و اکنون نیز دانش تولید این دارو در مقیاس انبوه در کشور وجود دارد.
وی افزود: این دارو با تلاش متخصصان شرکت داروسازی اکسیر بروجرد که زیرمجموعه شرکت سرمایه گذاری دارویی تامین (تیپیکو) است پس از یکسال تحقیق و پژوهش تولید شد.
مدیرعامل شرکت داروسازی اکسیر بروجرد بیان کرد: خط تولید این دارو برای اولین بار توسط متخصصان داخلی در بروجرد راه اندازی و در مرحله اول آن ۲۰ هزار ویال " کتامین" تولید و روانه بازار شده و همچنین ۲۰ هزار ویال دیگر تولید و آماده ورود به بازار است.
غلامی یادآور شد: ویال کتامین در القای بیهوشی و اعمال جراحی‌ و همچنین در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان ها کاربرد زیادی دارد.

وی با اشاره به اینکه تولید این دارو می‌تواند از خروج سالانه ۳۰۰ هزار دلار ارز از کشور جلوگیری کند، ادامه داد: این کارخانه براساس نیاز داخلی، ظرفیت پاسخگویی به تمامی نیازها کشور به این دارو را دارد، با تولید ویال تزریقی کتامین وابستگی کشور به صورت ۱۰۰ درصد به واردات این دارو قطع می‌شود.
هم اکنون ۲۰۰ قلم داروی انسانی در کارخانه داروسازی اکسیر بروجرد تولید می‌شود، این شرکت در سه سال اخیر بیش از ۴۰ محصول جدید وارد بازار دارویی کشور کرده است.

شرکت داروسازی اکسیر به عنوان یکی از بزرگترین و پیشرفته ترین تولیدکنندگان دارویی کشور در سال ۱۳۶۷ تاسیس و در سال ۱۳۷۳ به بهره برداری رسید، این شرکت در سال ۱۳۷۹ به بازار بورس وارد شد، موضوع فعالیت شرکت طبق ماده ۲ اساسنامه، احداث و بهره‌برداری از کارخانجات تولید انواع داروهای انسانی، داروهای حیوانی، فرآورده‌های بهداشتی و آرایشی، شیر خشک و غذای کودک و صنایع جنبی به‌منظور تهیه، تولید، بسته‌بندی، توزیع، فروش، واردات و صادرات انواع اقلام فوق و مواد اولیه مربوط به آن است.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
مجیدرضا نوروزی

فرماندار بروجرد: کرسی های آزاد اندیشی بهترین محل برای گفت وگو است

مریم خاکی ، خبرنگار بحرالعلوم نیوز ،09 آذر 1401

معاون استاندار و فرماندار بروجرد گفت: یکی از مکان های قانونی برای تبادل آرا و گفت‌ وگو، کرسی‌های آزاداندیشی است.

به گزارش ایرنا، مجید منعمی عصر سه شنبه در نشست با نمایندگان تشکل‌های صنفی و دانشجویی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد اظهار کرد: در کرسی‌های آزاداندیشی باید همه سلایق حضور و به‌ نوعی موضوع محور باشد و از مسئولان کشوری و استانی دعوت شود تا صحبت‌های مخالف و موافق را بشنوند.

منعمی تاکید کرد: دانشگاه باید به این موضوع توجه ویژه داشته و برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه‌ها ضروری است.

منعمی با اشاره به تکریم ارباب‌ رجوع در ادارات، عنوان کرد: هیچ اداره، مسئول و مدیری اجازه ندارد به ارباب‌رجوع توهین کند. اگر گلایه و شکایتی هست در خود آن اداره و هم در فرمانداری واحد بازرسی مستقر بوده و افراد می‌توانند به این واحد مراجعه و اطلاع داده شود و حتماً با متخلفان برخورد خواهد شد.

وی با اشاره به ساماندهی دستفروشان، افزود: در این راستا جلسات متعددی برگزار شد و در این زمینه تصمیم، بازدید از محل‌های استقرار صورت گرفت اما در زمان اجرا، اتفاقات اخیر رخ داد.

فرماندار بروجرد خاطرنشان کرد: هر تغییر با یک مقاومتی روبرو است، بایستی اول بتوانیم آن مقاومت را مدیریت و بعد تغییرات اعمال شود.

منعمی با اشاره به تعریض جاده دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد، اضافه کرد: باید این موضوع به‌صورت کار ویژه در دستور کار قرار گیرد تا زودتر به نتیجه برسد.

معاون استاندار لرستان با اشاره به مسئله بیکاری و تورم تصریح کرد: تحلیل فضای بیکاری و فقدان اشتغال در کشور یک مسئله چند متغیره بوده که یک بخش آن سومدیریت‌های قبلی و شرایط کشور در فضای جهانی است.

منعمی بیان کرد: تحریم‌های که بر علیه کشور ما وارد می‌شود، بر این موضوع اثر گذاشته، اما نباید مانع تلاش ما شود؛ به دنبال این هستیم که بخشی از کارخانجاتی که قابلیت احیا دارند و می‌توانند در حل مسئله اشتغال کمک کنند را احیا و راه‌اندازی کنیم.

وی ادامه داد: در زمینه ایجاد اشتغال جلساتی با سرمایه‌داران بروجردی که خارج از شهرستان هستند، برگزار شده و اقدامات دیگری مانند وام‌های تبصره ۱۸ پیگیری می‌شود.

فرماندار بروجرد با اشاره به گرانی رهن و اجاره مسکن، افزود: علی‌رغم تأکیدات ریاست جمهوری و آئین‌نامه‌هایی تصویب و ابلاغ شد، اما مدیریت بحث مسکن، مدیریت یکپارچه‌ای نیست.

منعمی با اشاره به کاهش آسیب‌های اجتماعی، اضافه کرد: اقداماتی برای کاهش آسیب‌های اجتماعی انجام شده و جمع‌آوری معتادین نیز از سطح شهر به‌صورت مستمر و در حال انجام است.

وی بیان کرد: در سطح شهرستان اقدامات خوبی در راستای زیرساختی مانند آسفالت معابر، نوسازی معابر، روشنایی معابر و در سطح روستاها آسفالت راه‌ها انجام شده است.

فرماندار بروجرد اظهار کرد: در مقایسه با سال ۱۴۰۰ تقریباً بودجه شهرستان ۲ برابر شده و سعی شده میزان تخصیص بالا رود؛ براساس محرومیت بودجه استانی را در نظر می‌گیرند.

منعمی با اشاره به اتفاقات اخیر، گفت: بحث اعتراض با اغتشاش متفاوت است، در این جنگی که اتفاق افتاد ۵۲ کشور سرمایه‌گذاری و فکر گذاشته و هزینه کرده و دنبال این هستند که ماهیت حکومت را عوض کنند.

وی ضمن تشکر از تلاش نیروی انتظامی، بسیج و سایر نیروهای امنیتی در بازگست آرامش به کشور گفت: در رده‌بندی مدیریت این اغتشاشات و فضای امن در رتبه خوبی قرار داریم.

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
مجیدرضا نوروزی

سرانه تولید مقاله در دانشگاه آیت الله بروجردی بیشتر از میانگین کشوری است

محمد نوروزی ، خبرنگار بحرالعلوم نیوز ، 09 آذر 1401

معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه آیت الله بروجردی(ره) گفت: سرانه تولید و رشد مقالات علمی در این دانشگاه ۲.۶ درصد تعیین شده که بیشتر از میانگین کشوری است.

به گزارش ایرنا، علی جودکی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به برپایی نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی در این واحد دانشگاهی اظهار داشت: بطور متوسط هر عضو هیات علمی این دانشگاه در سال ۲.۶ دهم درصد تولید مقالات علمی دارد که در مراجع معتبر نیز به چاپ رسیده این میزان در مقایسه با متوسط کشوری که رقمی بین ۱.۷ تا ۱.۸ دهم درصد ثبت شده قابل توجه می باشد.

وی با اشاره به اقدامات دانشگاه در راستای حرکت به سمت پژوهش های کاربردی بیان کرد: از ابتدای امسال تا کنون میزان قراردادهای پژوهشی برون دانشگاهی که با صنایع و دستگاه های مختلف در حوزه پوهش و فناوری داشته به مبلغ ۶۱۶ میلیون تومان می‌رسد و پیش بینی می‌شود این میزان تا پایان سال به بیش از یک میلیارد تومان هم برسد.

معاون پژوهشی دانشگاه آیت الله بروجردی اضافه کرد: امسال ۲ دستاورد علمی بین المللی توسط اساتید این دانشگاه کسب شده از جمله انتخاب محمد عابدینی از اساتید این دانشگاه در فهرست پژوهشگران پر استناد که به فهرست یک‌درصد دانشمندان برتر جهان معروف است.

وی گفت: همچنین براساس گزارش منتشر شده ماه اکتبر سال ۲۰۲۲ دانشگاه استنفورد بر روی داده‌های سال ۲۰۲۱ پایگاه اسکوپوس، بهرام رشیدی و محمد عابدینی، استادیاران گروه مهندسی برق دانشکده فنی و مهندسی، در فهرست ۲ درصد دانشمندان پراستناد و برتر جهان قرار گرفتند.

جودکی ادامه داد: امسال چهار نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه آیت الله بروجردی در جشنواره‌های کاظمی، آشتیانی و احمدی روشن پذیرفته شدند، که نشان دهنده ظرفیت علمی بالای این دانشگاه است.

وی با اشاره به برپایی بانمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری که از پنجم تا نهم آذرماه با ۲۰ غرفه و با حضور هسته های پژوهشی، شرکت های خلاق و فناور و شرکت های دانش بنیان در دانشگاه حضرت آیت الله العظمی بروجردی(ره) برپا شده است، یادآور شد: برگزاری این نمایشگاه برای بخش‌های علمی و صنعتی کشور بسیار ارزشمند است و این رویداد از یک سو فرصتی برای ارائه دستاوردهای پژوهشگران، فناوران و افراد صاحب ایده است و از سوی دیگر، ورود صاحبان سرمایه را جهت سرمایه‌گذاری در این بخش‌ها تسهیل می‌نماید.

دانشگاه آیت‌الله بروجردی در سال ۱۳۸۵ تاسیس شده و هم اکنون ۱۰۰ نفر عضو هیات علمی، ۱۰۰ کارمند و پنج هزار و ۱۰۰ دانشجو که از این تعداد چهار هزار و ۱۵۰ دانشجو در مقطع کارشناسی و ۹۵۰ نفر هم در مقطع تحصیلات تکمیلی مشغول به تحصیل هستند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
مجیدرضا نوروزی