محمد نوروزی، خبرنگار بحرالعلوم نیوز

معاون استاندار و فرماندار بروجرد گفت: در راستای اجرای برنامه اشتغال خرد با همکاری بنیاد برکت و علوی اجرای ۲۰۰ طرح اشتغالزایی با میانگین اعتبار یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال در سال جاری پیش‌بینی شده است.

قدرت اله ولدی روز سه شنبه در جلسه پیگیری طرح های بنیاد علوی که در محل سالن جلسات فرمانداری بروجرد برگزار شد، افزود: تخصیص این میزان اعتبار می‌تواند نقش مهمی در ارتقای معیشت و افزایش اشتغال روستاها و مناطق محروم این شهرستان ایفا کند.

وی با اشاره به برنامه‌ریزی مالی و عملیاتی برای اشتغال‌زایی در سال جدید بیان کرد: برای سال ۱۴۰۴، سهم بروجرد از اشتغال خرد ۲۰۰ طرح است که برای هر طرح یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال اعتبار در نظر گرفته شده است و در مجموع با اجرای این طرح‌ها، ۳۰۰ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری برای توسعه اشتغال خرد در شهرستان جذب خواهد شد.
معاون استاندار تاکید کرد: این طرح‌ها با همکاری بنیاد برکت و بنیاد علوی و با مجوز دستگاه‌های اجرایی و حمایتی از جمله اداره صنعت، کشاورزی، میراث فرهنگی، کمیته امداد، بهزیستی و سپاه اجرا می‌شوند و هدف آن توانمندسازی اقتصادی، افزایش سطح اشتغال و بهبود معیشت مردم بویژه در روستاها است.
ولدی بیان کرد: این میزان اشتغال خرد بخشی از برنامه کلان اشتغال‌زایی برای بروجرد در سال آینده است که در قالب طرح‌های اقتصادی و حمایت‌های مختلف صورت می‌گیرد و مطابق سهم‌بندی استانی خواهد بود.
وی با تاکید بر نقش اشتغال خرد ادامه داد: ایجاد این ۲۰۰ طرح اقتصادی بخش قابل توجهی از هدف‌گذاری اشتغال‌زایی بروجرد را تامین خواهد کرد و پیش‌بینی می‌شود حداقل ۱۳۵ فرصت شغلی مستقیم از محل این برنامه‌ها در سال جاری ایجاد شود.
فرماندار بروجرد همچنین به سهم بروجرد از سایر طرح‌ها مانند کارگاه‌های صنعتی و بنگاه‌های اقتصادی اشاره کرد و افزود: در کنار اشتغال خرد، امسال ۲۰ کارگاه صنعتی با سقف اعتبار ۱۰ میلیارد ریال برای هر کارگاه و نیز سه بنگاه اقتصادی بزرگ با سرمایه ۹۰ میلیارد ریال در شهرستان اجرا خواهد شد که مجموع اعتبارات جذب‌شده بروجرد از محل این طرح‌ها به حدود ۵۹۰ میلیارد ریال می‌رسد.

ولدی بیان کرد: پنج زمین چمن مصنوعی با پیگیری بنیاد علوی و همچنین ۹ زمین دیگر نیز در دست اجراست، با احتساب این پروژه‌ها، تا پایان سال ۱۴۰۴، مجموع زمین‌های چمن مصنوعی بروجرد به ۱۴ زمین خواهد رسید.

فرماندار ویژه بروجرد یادآور: در سال جدید و بر اساس برنامه‌های بنیاد علوی، دو روستا بازار برای تقویت عرضه محصولات روستایی و بهبود اقتصاد محلی در شهرستان بروجرد اجرا خواهد شد.

وی افزود: سال گذشته یک بازار راه‌اندازی شد و برنامه امسال افزایش تعداد به ۲ بازار است؛ به‌طوری‌که یک بازار در نیمه اول و یک بازار در نیمه دوم سال طراحی و اجرا می‌شود. این بازارها می‌توانند به شکل نمایشگاه‌های فصلی یا بازارچه‌های دامی عمل کنند و نقش مهمی در رونق کسب‌وکار روستایی ایفا نمایند.

۱٨۴ طرح با ۲۶۰ میلیارد ریال توسط بنیاد علوی در لرستان اجرا شد

نماینده بنیاد علوی در لرستان، از اجرای ۱۸۴ طرح با مجموع اعتبار ۲۶۰ میلیارد ریال در سال گذشته در استان خبر داد.

محمد شرفی افزود: این اقدامات با رویکرد توانمندسازی اقتصادی، توسعه سلامت و ارتقای آموزش در مناطق هدف بنیاد علوی اجرایی شده است.

وی بیان کرد: این طرح‌ها با همکاری بانک‌های سینا، کارآفرینی امید، توسعه تعاون با هدف اشتغال‌زایی، کمک به معیشت مردم و تقویت اقتصاد روستاها به مرحله اجرا درآمد. نماینده بنیاد علوی در لرستان اضافه کرد: علاوه بر حوزه اقتصادی، در سال گذشته پنج اردوی سلامت نیز با ارائه خدمات رایگان پزشکی، چشم‌پزشکی، ویزیت زنان و مادران، دندان‌پزشکی و ارائه عینک رایگان به بیش از ۶۰۰ نفر از نیازمندان برگزار شد.

شرفی ادامه داد: همچنین توزیع ۳۲۰ بسته کامل نوشت‌افزار در مناطق هدف انجام گرفت و از برنامه‌های اعتقادی همچون اعتکاف در ماه رجب و اعزام زائران به عتبات عالیات نیز حمایت شد.

وی اضافه کرد: در حوزه مسکن و درمان نیز اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه برای ودیعه مسکن و بیماران نیازمند انجام شد و در بخش عمرانی، کمک بلاعوض تا سقف ۱۵ میلیارد ریال جهت احیای قنوات مناطق روستایی پرداخت شد، همچنین برای توسعه زیرساخت‌ها و تامین سهمیه‌های جدید، از جمله احداث چمن مصنوعی برای مدارس و مساجد و دیگر پروژه‌های نیاز استان، در حال رایزنی و پیگیری است.

نماینده بنیاد علوی در لرستان با اشاره به تغییر رویکرد بنیاد علوی نسبت به گذشته و طراحی مدل حیات اظهار کرد: مدل جامع “حیات” با مراحل مشخص برای شناسایی نیازهای واقعی روستاها و ایجاد هماهنگی میان دستگاه‌های محلی و شبکه تسهیلگری راه‌اندازی شده است.

شرفی افزود: در قالب این مدل، کار گروه‌های محلی شامل دهیار، شورای روستا، بهورز سلامت، نماینده روحانی و بسیج تشکیل و اولویت‌های روستاها به صورت میدانی شناسایی می‌شود تا متناسب با ظرفیت و مشکلات آن‌ها، طرح‌های اقتصادی، زیرساختی و اجتماعی اجرا شود، همچنین برنامه‌های توسعه بازار برای عرضه محصولات روستایی و حمایت از مشاغل خرد و صنایع کارگاهی در دستور کار بنیاد قرار گرفته است.